تاریخچه زبان برنامه نویسی جاوا
زبان برنامه نویسی جاوا، توسط جیمز گاسلینگ در شرکت مایکروسیستمز در سال 1990 ابداع شد که در ابتدا بلوط نام داشت ولی بعد ها به جاوا تبدیل شد، این زبان برنامه نویسی به عنوان بخشی از سکوی جاوا در عموم منتشر گردید و در سال 1997 نرم افزار رایگان آن منتشر شد. این زبان بسیار به زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس شبیه است اما از قابلیت های کمتری پشتیبانی میکند.
زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟
این زبان، یک زبان برنامه نویسی شی گرا و چند کاربری میباشد که شباهت هایی با زبان برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس دارد، اما استفاده از این زبان برنامه نویسی بسیار آسان تر است. تعریفی که بنیان گذار این زبان برنامه نویسی در سال 2000 از آن بیان کرد این است که این زبان برنامه نویسی کامپیوتری ساده، شی گرا ایست که مناسب شبکه و مستحکم و امن است.
ویژگی های اولیه زبان برنامه نویسی جاوا
- شی گرایی قدرتمند
- توانایی انتقال و پرتابل داشتن
- خطای کم با دقت بالا
- پویا و ساده در عین حال کاربردی
کارایی و ویژگی زبان برنامه نویسی جاوا
- این زبان برنامه نویسی برای سیستم عامل های مختلفی مانند ویندوز ، لینوکس، اواس ایکس و اندروید و.... همگام شده است که می توانید در هر کدام از این سیستم ها با کمک زبان برنامه نویسی کدهای خود را ایجاد کرده و در سیستم عامل های دیگر نیز پیاده کنید.
- شی گرا بودن این زبان موجب شده که از آن برای حل یک مسئله استفاده کنند و محدودیت های آن را رفع کنند، همین قابلیت باعث شده تا این زبان برنامه نویسی از زبان برنامه نویسی سی از اهمیت بالاتری برخوردار باشد.
- از این زبان برنامه نویسی برای توسعه نرم افزارها مثل برنامه های مهم و کاربردی، وب، سرور و هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و... استفاده می شود. توسعه دهندگانی که در حوزه آی تی نیز فعالیت دارند از این زبان بهره میگیرند. این زبان برنامه نویسی تمامی نیازهای پردازی را در بردارد تا برنامه به صورت موازی و رشته نخی اجرا شود.
- سرعت و سهولت استفاده از این زبان برنامه نویسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است چراکه برنامه نویسانی که به زبان هایی مانند سی و سی پلاس پلاس مسلط هستند به راحتی میتوانند از جاوا استفاده کنند. جاوا به دلیل استفاده از ترجمه به زبان دستگاه سرعت مناسبی دارد.
- این زبان برنامه نویسی، در بیشتر اپلیکیشن ها و وب ها استفاده میشود تا قابلیت های ضروری را به صفحات استاتیک اضافه کند و تعامل آنها را بالا ببرد.
نحوه نصب زبان برنامه نویسی جاوا
1.ابتدا، از داشتن Java Development Kit) JDK) در سیستم عامل خود اطمینان حاصل کنید. JDK شامل پیش نیازهای لازم برای نصب و توسعه زبان برنامه نویسی جاوا است.
2.پس از دانلود JDK مجوز های لازم را را برای اجرا و نصب این زبان برنامه نویسی وارد کنید.
3.حال باید متغیرهای سیستم خود را تنظیم کنید. به طور مثال در ویندوز به قسمت تنظیمات سیستم رفته و در قسمت پیشرفته گزینه متغیرهای محیطی را انتخاب کنید، گزینه Environment Variables را انتخاب کرده و در قسمت System Variables، یک متغیر با نام JAVA_HOME ایجاد کنید.
4.حالا باید برنامهی Java Runtime Environment) JRE) را نصب کنید JRE شامل محیط اجرای برنامههای جاوا است.
5.پس از نصب JRE، برای تست صحت نصب، در ویندوز Command Prompt را اجرا کنید. اگر نسخه JDK/JRE نصب شده باشد، جزئیات آن در خروجی نشان داده خواهد شد.
با طی کردن تمامی موارد بالا به درستی زبان برنامه نویسی جاوا بر روی سیستم شما نصب شده و قابل اجرا میباشد.
نتیجه گیری
این زبان برنامه نویسی شی گرا و عمومی میباشد که قابلیت هایی مختلفی را با سرعت و سهولت، امنیت در اختیار همگان قرار داده است. این زبان برنامه نویسی برای اینترنت اشیا و توسعه نرم افزارها، وب و... به کار میرود، همچنین از مزیت های این زبان این است که توسعه دهندگانی که به زبان های سی و سی پلاس پلاس مسلط هستند میتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. جاوا برای تمامی سیستم عامل ها مانند ویندوز ، مک و سولاریس نیز منتشر شده است.