تحلیلگر داده (Data Analyst) کیست؟


تحلیلگر داده (Data Analyst)، مجموعه ای از داده ها را مطالعه، جمع آوری و پاکسازی میکند تا مشکلات را بررسی کند. به بیان ساده تر داده های خام،  توسط تحلیلگر داده معنا پیدا میکند، بر اساس داده های موجود اطلاعاتی استخراج میشود که راه حال مشکلات است و پاسخی برای سوالات میباشد. هدف این فرد از استفاده روش های آماری برای بررسی داده ها این است که از نتایج تحلیل داده ها به سازمان ها برای تصمیمات و عملکرد بهتر استفاده کند.



وظایف تحلیلگر داده (Data Analyst) 


تحلیلگر داده نقش بسیار مهمی در تجزیه و تحلیل داده ها دارد و علاوه بر آن باید داده ها را به صورت نموداری ایجاد کند، به بیان ساده تر باید به تجسم داده نیز مسلط باشد چرا که ایجاد نمودار برای کارفرمایان و ... مییتوان منظور و مفهوم داده ها را به راحتی انتقال دهد. وظایف تحلیلگر داده به صورت زیر است:


  • جمع آوری داده ها: این افراد با انجام نظرسنجی و اطلاعات بدست آمده از بازدید ها، وب سایت ها و سازمان ها و... داده ها را جمع لوری میکنند.


  • جدا سازی داده های تمیز: داده های خام در اکثر مواقع  شامل خطا و ناهنجاری هستند، جدا سازی داده های تمیز به این معناست که کیفیت داده از طریق یک زبان برنامه نویسی اصلاح شوند.


  • داده های مدل: در این قسمت نوع داده ها را برای ذخیره سازی انتخاب میشود و علاوه بر آن نحوه ارتباط دسته های داده ها با یکدیگر و نحوه ظاهر شدن انها بعد از استخراج را تنظیم کرد.


  • تفسیر داده ها: در تفسیر داده ها با یافتن الگو ها و آمارهای موجود در داده میتوان سوالات را پاسخ داد.


  • ارائه: با نتایج بدست آمده از داده ها می توان تجسم داده ها و نمودار ها را برای گزارش به سازمان ها، شرکت ها و افراد ارائه کرد.



تحلیلگر داده (Data Analyst)



انواع تحلیلگر داده (Data Analyst)


باید گفته شود که داده های مختلف و گسترده ای وجود دارد، که تحلیلگران هر دسته از داده ها متفاوت هستند به طور مثال انواع تحلیلگران داده به صورت زیر می باشد:


  • تحلیلگر کسب و کار 
  • تحلیلگر هوش تجاری 
  • تحلیلگر اطلاعاتی 
  • تحلیلگر پزشکی 
  • تحلیلگر پژوهشی
  • تحلیلگر بازاریابی 



مهارت های مورد نیاز برای تحلیلگر داده (Data Analyst)


شغل های بسیاری از جمله تحلیلگر داده وجود دارند که نیازمند دانش فنی هستند، بسیاری از افراد هستند که بدون دانش تحصیلی تحلیلگر داده مشغول به کاراند، این افراد خود دانش فنی این رشته را دنبال کرده اند و استعداد خود را در این زمینه نشان داده اند، لازم به ذکر است که این مهارت را میتوانید در دوره های آموزشی نیز کسب کنید، در بخش زیر مهارت های لازم برای کسب این حرف را ذکر کرده ایم:


  • ابزارهای پایگاه داده: هر تحلیلگر داده باید تجزیه و تحلیل داده ها را انجام دهد که در این روش مسلط بودن به پایگاه های داده مثل SQL و مایکروسافت اکسل یک امر ضروری میباشد.


  • زبان برنامه نویسی R و پایتون: رایج ترین زبان ها برای مدیریت داده ها و حل مسائل پیچیده در تحلیل داده ها، پایتون و R میباشند. پایتون زبان برنامه نویسی پرکاربردتر است اما باید گفت که در زمینه تحلیل داده باید با توجه به حوزه کاری تحلیلگر داده یک زبان برنامه نویسی مناسب را انتخاب کرد.


  • تجسم داده: یک تحلیلگر داده باید اطلاعات خود را به صورت نموداری ارائه دهد تا به راحتی بتواند مفهوم اطلاعات خود را به کارفرمایان و ذینفعان انتقال دهد، برای ایجاد این تصاویر بصری از اکسل، Tableau Jupyter Notebook میتوان بهره وری کرد.


  • ریاضیات و آمار: داشتن مهارت های آماری و ریاضیات کمک میکند تا انتخاب ابزار برای حل مشکلات و خطاهای موجود در داده راحت تر شود، علاوه بر آن باعث میشود نتایج بهتری را نیز ارائه شود.



تحلیلگر داده (Data Analyst)



ابزارهای مورد نیاز تحلیلگر داده (Data Analyst)


برای تجزیه و تحلیل داده ها ابزارهای متنوعی وجود دارد که باعث میشود داده ها به صورت دقیق تری ارائه شوند، رایج ترین ابزار ها برای تجزیه و تحلیل داده ها در صنعت های مختلف به صورت زیر است:




خلاصه مقاله 


تحلیلگر داده یا (Data Analyst)، فردی است که مسئول تجزیه و تحلیل داده ها می باشد، این فرد با توجه به روش های آماری، تکنیک های مدلسازی، داده ها را بررسی میکند تا روابط و اطلاعات مفیدی را برای سازمان ها شناسایی کند، علاوه بر این فرایند های خاص را برای تصمیم گیری ها به صورت نموداری ارائه میدهد. هدف اصلی تحلیلگر داده، بهبود عملکرد و تصمیم گیری در سازمان ها میباشد، با توجه به ابزارهای موجود برای تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیلگر داده باید مهارت های فنی را نیز برخوردار باشد تا بتواند به راحتی مسئولیت خود را انجام دهد.